«Βόμβα» με τον βραβευμένο συγγραφέα παιδικών βιβλίων που προφυλακίστηκε για παιδική πορνογραφία – Πως τον έπιασαν

Βαριά δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας αντιμετωπίζει γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων, ο οποίος μάλιστα κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση του επικεφαλής του παιδικού τμήματος γνωστού εκδοτικού οίκου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» & «Τα Νέα»: «Έγινε μία δίμηνη, τρίμηνη έρευνα από την Ελληνική Αστυνομία. Τα 100 βίντεο που έχουν βρεθεί είναι κυρίως με αγόρια και κορίτσια ηλικιών μεταξύ 10 με 12 ετών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική αστυνομία κάθε χρόνο εντοπίζει γύρω στις 30 με 40 τέτοιου είδους περιπτώσεις διακίνησης πορνογραφικού υλικού.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου μετά τη δημοσιοποίηση της φυλάκισής του με την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας
Όπως λέει στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI, το λογισμικό Child Protection System είναι αυτό που εντοπίζει τα πρόσωπα που διαχειρίζονται υλικό παιδικής πορνογραφίας.

«Ελέγχει το τι συμβαίνει στο σκοτεινό διαδίκτυο. Ανιχνεύει σε πραγματικό χρόνο το στίγμα των παιδοφιλικών βίντεο με κακοποιήσεις παιδιών. Όποιος το διακινεί, καταγράφεται το ηλεκτρονικό του ίχνος και μετά πάει στην εισαγγελία».

Όπως λέει ο κ. Σφακιανάκης:

«Κάθε μέρα το σύστημα ανιχνεύει χιλιάδες περιπτώσεις. Βρίσκει τα πιο σοβαρά περιστατικά, τα αξιολογεί ο αστυνομικός και τα στέλνει στον εισαγγελέα. Για να προφυλακιστεί ο συγκεκριμένος, τα βίντεο είναι σκληρά, είναι με παιδιά κάτω από 10 ετών».

Latest from Blog