Βράχηκε το εσωτερικό του αυτοκινήτου σου; Έχουμε τις λύσεις

Η βροχή είναι ένα καιρικό φαινόμενο που κάποιες φορές έρχεται ενώ δεν το περιμένεις. Φυσικά είναι κάτι που χρειάζεται αλλά μπορεί να σε βγάλει εκτός προγράμματος. Θα πρέπει να μαζέψεις τα ρούχα σου για να μη βραχούν και να κλείσεις τα παράθυρα για να μην μπει νερό μέσα στο σπίτι.

Ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες όμως είναι να ξεχάσεις τα παράθυρα του αυτοκινήτου σου ανοιχτά. Η βροχή μπορείς να σου καταστρέψει τα ηλεκτρονικά συστήματα όπως το ραδιόφωνο, το σύστημα στα ηλεκτρικά παράθυρα και όχι μόνο. Τι πρέπει να κάνεις αν δεις το αυτοκίνητό σου γεμάτο νερό στο εσωτερικό μετά την βροχή.

 

Τι πρέπει να κάνεις αν το αυτοκίνητό σου είναι βρεγμένο στο εσωτερικό από την βροχή!

Ο ήχος της βροχής μπορεί να είναι ιδιαίτερα χαλαρωτικός. Όχι όμως αν καταλάβεις ότι έχει ξεχάσει ανοιχτά τα παράθυρα. Οι ζημιές που μπορούν να γίνουν είναι πολλές και καλό θα ήταν να κάνεις γρήγορες διαδικασίες για να τις αποφύγεις. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να αφαιρέσεις το πολύ νερό.

Πάρε αρκετές πετσέτες για να σκουπίσεις το πάτωμα και τις θέσεις. Βάλε στεγνές πετσέτες στις θέσεις που είναι βρεγμένες για να τραβήξουν την υγρασία. Βγάλε τα πατάκια του αυτοκινήτου έξω για να στεγνώσουν. Μόλις βεβαιωθείς ότι το περισσότερο νερό έχει φύγει θα χρειαστείς δυνατό αέρα για να φυσήξεις τα σημεία που δεν μπορείς να φτάσεις και έχει μείνει νερό.

Τα σημεία που θα συναντήσεις αυτό το πρόβλημα είναι οι πόρτες του αυτοκινήτου. Σε οποιοδήποτε σημείο σου φαίνεται ότι έχει νερό χρησιμοποίησε ένα μηχάνημα που να βγάζει δυνατό αέρα και αφαίρεσε το νερό. Από δω και πέρα θα χρειαστεί χρόνος και όχι δουλειά. Θα πρέπει να περιμένεις 1-2 μέρες για να στεγνώσει το αυτοκίνητο.

 

Αν μετά από 48 ώρες υπάρχουν ακόμα σημεία που είναι υγρά, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ζεστό αέρα για να φύγουν οι κηλίδες που είναι ακόμα υγρές. Μόλις όλες οι επιφάνειες μέσα στο αυτοκίνητο έχουν στεγνώσει, θα πρέπει να κάνεις το πιο σημαντικό βήμα. Το τελευταίο βήμα γίνεται για να αποφύγεις την μυρωδιά από τους μύκητες.

Υπάρχουν 2 τρόποι για να το καταφέρεις αυτό. Ο πρώτος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις έναν αφυγραντήρα που μπορείς να μετακινήσεις εύκολα. Ο δεύτερος τρόπος είναι να ανοίξεις κουτιά από μαγειρική σόδα και να τα αφήσεις στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Φυσικά υπάρχει πιθανότητα να μην πετύχει κάτι από αυτά τα 2.

 

Αν δεν τα καταφέρεις με αυτόν τον τρόπο τότε άφησε τις πόρτες ή τα παράθυρα ανοιχτά για 15 λεπτά. Μετά πάρε μια ηλεκτρική σκούπα και καθάρισε τα σημεία που μπορεί να έχουν πιάσει μούχλα. Στα πιο μικρά σημεία χρησιμοποίησε οδοντόβουρτσα. Επίσης, μπορείς να καθαρίσεις τα σημεία που είχε αναπτυχθεί η μούχλα με λευκό ξύδι.

Κάνε μίξη 80% λευκό ξύδι και 20% νερό και ψέκασε τα σημεία που θέλεις μέχρι να είναι αρκετά υγρή η επιφάνεια. Άφησε το μείγμα επάνω για 15 λεπτά και μετά στέγνωσε το σημείο για να επιταχύνεις την διαδικασία.

Latest from Blog