Η Αεροπορία Στρατού μετατρέπεται σε Αεροπορία Κρούσης και τρομάζει την Τουρκία (video)

Η εντυπωσιακή απογείωση αναγνωριστικών Kiowa κι επιθετικών Apache σε άσκηση που τρόμαξε την Τουρκία.

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Στρατηγείο της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» και στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, επισκέφθηκε την έδρα και Μονάδες της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) «ΚΙΛΚΙΣ- ΛΑΧΑΝΑ», το 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας και το 303 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης.

Στο Στεφανοβίκειο, ο Αρχηγός ΓΕΣ διαπίστωσε την ποιοτική αναβάθμιση αποτρεπτικότητας της Αεροπορίας Στρατού, βλέποντας ταυτόχρονα 8 Kiowa και 16 Apache να γεμίζουν τον ουρανό.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς αλλά και τον Διοικητή της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) Ιωάννη Χειμαριό παρακολούθησε όλη την άσκηση από κάποιο ανάχωμα, παίρνοντας μία πολύ δυνατή γεύση των ικανοτήτων των ελικοπτέρων.

Είχαν την δυνατότητα να δουν από κοντά μία «Stand off» – όπως ονομάζεται διαδικασία, που είναι η κατάδειξη μέσω laser στόχου από το αναγνωριστικό Kiowa και η εκτέλεση του από το επιθετικό ελικόπτερο Apache, από πολλά μίλια μακριά.

Latest from Blog