Το αυτοκίνητο που έχει 17 χρόνια αναμονή!

06/10/2022

Μπαίνεις σήμερα στην αντιπροσωπεία του αυτοκινήτου που θες να αγοράσεις, το βλέπεις από κοντά, σου αρέσει, επιλέγεις κινητήρα-εξοπλισμό και δίνεις την προκαταβολή. Ρωτάς πόσο καιρό έχει αναμονή και ακούς 17 χρόνια. Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση;

Μπορεί να ακούγεται ακραίο όμως αυτή είναι η πραγματικότητα για ορισμένους αγοραστές στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι έχουν δώσει προκαταβολές για το αυτοκίνητο που θέλουν να αγοράσουν, όμως ακόμα δεν ξέρουν πόσο θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να το πάρουν στα χέρια τους.

Το αυτοκίνητο στο οποίο αναφερόμαστε είναι το καινούριο Hummer. Η GMC επανέφερε το θρυλικό μοντέλο αλλά σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, με το καταναλωτικό κοινό στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού να παθαίνει ντελίριο.

Οι παραγγελίες πέφτουν βροχή από την στιγμή που παρουσιάστηκε, γεγονός που έχει δημιουργήσει έναν ευχάριστο μεν, αλλά πολύ μεγάλο πονοκέφαλο στην εταιρεία. Το πρόβλημα είναι ότι λόγω των ελλείψεων στην εφοδιαστική αλυσίδα, η παραγωγή του αυτοκινήτου γίνεται με πολύ χαμηλό ρυθμό.

Συγκεκριμένα, οι παραγγελίες έχουν φτάσει τις 77.000 σε αριθμό, ενώ ο ρυθμός παραγωγής είναι μόλις 12 αυτοκίνητα ανά ημέρα. Κάνοντας μια απλή διαίρεση βρίσκουμε ότι αν η παραγωγή συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό, θα πρέπει να περάσουν πάνω από 17 χρόνια και 6 μήνες ώστε να ικανοποιηθούν όλες.

Βέβαια η εταιρεία δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Το βασικό πρόβλημα αφορά την προμήθεια μπαταριών. Έτσι, στα σκαριά βρίσκεται η ανέγερση ενός εργοστασίου κατασκευής μπαταριών από κοινού με την LG Chem, το οποίο αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγής από το δεύτερο εξάμηνο του 2022 και μετά.

Ταυτόχρονα, οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν την δημιουργία ενός ακόμα εργοστασίου κατασκευής μπαταριών, αυτή την φορά στην περιοχή Spring Hill του Τενεσί. Η επένδυση θα φτάσει τα 2,3 δισ. δολάρια και η ολοκλήρωσή του αναμένεται κάποια στιγμή μέσα στο 2023.

Με αυτά τα δύο εργοστάσια η GMC πιστεύει ότι θα ανέβει κατά πολύ ο ρυθμός παραγωγής, οπότε θα μειώσει και την αναμονή των πελατών.

Θα έκανες παραγγελία για ένα αυτοκίνητο που έχει τόσο μεγάλη αναμονή, όσο κι αν σου άρεσε;

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Σοκαρισμένη και θυμωμένη η Σκάρλετ Γιόχανσον: «Η OpenΑΙ μου έκλεψε τη φωνή»

Σοκαρισμένη αλλά και θυμωμένη είναι η ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον που κατηγόρησε την εταιρεία OpenAI ότι της έκλεψε τη φωνή. Η γνωστή ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ εναντίον της OpenAI και του διευθύνοντος συμβούλου της Σαμ Άλτμαν προσωπικά, για τον λόγο χρησιμοποίησε μια φωνή «απόκοσμα παρόμοια» με τη δική της,…

Περνούν από τα διόδια χωρίς να πληρώνουν -Το κόλπο των Ελλήνων για να κυκλοφορούν δωρεάν (video)

Δεν έχει τέλος το κίνημα «Δεν Πληρώνω» στους σταθμούς διοδίων της χώρα, με πολλούς οδηγούς να συνεχίζουν να γίνονται καπνός στις μπάρες, δίχως να καταβάλουν το προβλεπόμενο τέλος. Πρόκειται για τους αρνητές διοδίων, οι οποίοι κατά τη διέλευσή τους από τα διόδια των αυτοκινητοδρόμων κολλάνε πίσω από ένα προπορευόμενο όχημα…

Ποιο ελληνικό νησί έχει την καθαρότερη παραλία στον κόσμο

Για να ανακαλύψει τις πιο καθαρές παραλίες, το αμερικανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Florida Panhandle αναζήτησε εκατομμύρια δημόσια διαθέσιμες κριτικές ταξιδιωτών για παραλίες στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Η έρευνα περιλαμβάνει έναν κατάλογο 50 παραλιών σε 75 χώρες που κατατάχθηκαν στις υψηλότερες θέσεις μεταξύ των δημοσίως διαθέσιμων κριτικών από ταξιδιώτες.…